Jump to content
mammaP

Technical support and bug reports

Recommended Posts

westcoast   
westcoast

Me too. That's why I look like Ricky Nelson! My file was the right format and not too big.

Share this post


Link to post
Share on other sites
oskcajga   
oskcajga

Hi there,

 

I keep trying to upload a picture into my profile but I never am able to see any evidence for this picture having been successfully incorporated into my profile.  It just shows the file name and then I click done and nothing happen.  Maybe someone here can help me look more interesting on this website.

 

Thank you.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
oskcajga   
oskcajga

There's discussion about this in "How to Use this Site".

 

It seems the function that uploads avatars (pics) isn't working.

 

I was reduced to a head when i tried to change mine   :( .

 

 

How do we fix this mechanical problem?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Altostrata   
Altostrata

The bug that interfered with uploading avatars has been fixed. You can upload your avatar now.

Share this post


Link to post
Share on other sites
cymbaltawithdrawal5600   
cymbaltawithdrawal5600

The inability to use Internet Explorer "copy and paste' function has apparently gotten worse. (I use Firefox and am blissfully unaware of the brokenness of IE unless I am troubleshooting a problem.)

 

A member wants to post links and of course, the easiest way to do so is to go to the page you want, copy the link from the address bar and then paste that link into your post using the 9th button from the left in the post editor. Doing that using IE brings up a new type of box I have never seen before:

 

post-1822-0-65827400-1433494331_thumb.jpg

 

Problem is, that box freezes the page and the only way to recover is to close the tab (or whole window if you aren't using tabbed browsing) and then you have to go back, open a new tab, log in again, find the post you want to create, restore saved content, blahdeblah blah. You get the picture.

 

In short, friends don't let friends use Internet Explorer. Switch to Firefox. (I never suggest chrome because google has enough of my personal browsing history just from me using their search engine, I don't need to hand over anything else to them. And you CAN use chrome to paste links.) The IE problem is not likely to be fixed anytime soon.

 

(Something I found really odd while researching this problem: I am logged into the site with the 3 different browsers. Technically, that should not be allowed, 3 simultaneous logins.)

 

http://www.mozilla.org

 

Alternately (and the link above is my confirmation because I edited this post in IE) you can type your links directly into your post when using IE but you must use the whole thing, i.e. starting with 'http://'. Just 'www.' won't work. But be aware, if you make a typo in your link, you'll send someone to a dead end (or worse) possibly lead them to a bad site and a mod will have to fix the link. That is why the paste function is valuable when it works.

Share this post


Link to post
Share on other sites
westcoast   
westcoast

I just paste in (to this typing area) the entire link that's in the location of the bar of the page I want to link.

 

Even though Mac/Firefox doesn't display the http:// in the location bar of the desired page,  cmd-A  and cmd-C (ctrl for the windows people) picks up the whole link, http:// and all.

When it's pasted into this text area, it looks like regular black type. When I press post, magic happens and it becomes a link.

Like this:

http://www.madinamerica.com/

 

=================================================================================

Just an experiment...typing in a hand-coded link. <a href="http://www.madinamerica.com/">Mad in America</a>

 

Edit: So that's what happens if you try to be fancy. It goes to MIA but it sure is ugly.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Altostrata   
Altostrata

cymbaltawithdrawal5600, how would you concisely describe the problems using Internet Explorer?

Share this post


Link to post
Share on other sites
cymbaltawithdrawal5600   
cymbaltawithdrawal5600

If you attempt to post a link in the post editor when using IE, you get nothing. Pasting into it either by using CTRL+V or right click sub menu or choosing 'paste' from the browser edit menu does nothing. All it will accept is text input. You can, however, type in links longhand if you wish but you must type accurately else you run the risk of sending users down the rabbit hole (to a nonexistent site or one with a maliciously formed link). I have never tried ALL of the post editor commands to see if there are any other gotchas, but the lack of that basic command makes IE a non starter for power users.

 

(Wordy, I know, but concise, I think).

 

Last time I checked this was the problem. Vivaldi is nice......

Share this post


Link to post
Share on other sites
Altostrata   
Altostrata

Thanks. I'll take another shot at figuring out how to fix this.

Share this post


Link to post
Share on other sites
cymbaltawithdrawal5600   
cymbaltawithdrawal5600

If you already know what the issue is then what I am about to say won't help. I use Firefox to edit the flower shop website provided by teleflora and have to use an interface to do it (no writing html and ftp'ing it to the server type of thing.) I recently updated ff and got an error message when I attempted to do a paste into a window for entering product descriptions. A ff message came up and said that it was a security violation for ff to allow commands to the Windows clipboard but that I could override this in 'about:config'.

 

I know we aren't using https to log onto SA, but I wonder if that is probably part of it somehow? I don't know code.

 

Could the Windows clipboard security be the problem? Or an OS security problem? Just a thought. Google has been no help at present.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Altostrata   
Altostrata

I have no idea what you're talking about. The software for this Web site has nothing in common with teleflora.

Share this post


Link to post
Share on other sites
cymbaltawithdrawal5600   
cymbaltawithdrawal5600

the teleflora site is an example. there is a problem with SA when using Internet Explorer and carrying out commands to the Windows clipboard (they just won't work to command the clipboard). This issue is discussed in several postings that come up in a google search.

 

Firefox allows one to configure and allow commands to the windows clipboard. I have no idea what the deal is with SA. As far as I know we don't use a persistent https connection when we log on so IE not allowing clipboard access is weird.

 

Delete this comment and the one before it if they aren't helping narrow down the problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Altostrata   
Altostrata

From the point of view of Web developers, IE has a small wedge of the browser market, and they don't optimize for it.

Share this post


Link to post
Share on other sites
cymbaltawithdrawal5600   
cymbaltawithdrawal5600

Holy carp you're right! IE share has fallen to ~20%, chrome is now nearly 40. I've been in my own firefox world for so long I had not noticed.

 

FWIW, the paste command works as advertised in IE on my site (which is https) so it is not a security issue in that sense.

 

So I just suggest people use a different browser and I know that is not fair but as you said, if the web developers aren't catering to IE we can't either.

 

In a test just now, the paste command is greyed out in the post editor in the right click sub menu so it cannot be chosen. It is present in the browser edit menu but silently fails. 'CTRL+V' does nothing.

 

I have a weird post in my thread as a result of playing with the character encoding in a blank post editor window in IE. A bunch of code appeared.

 

And I may have found the problem. A google search revealed a similar complaint about copy/paste and it appears to be the use of an older version of CKEditor (I assume by the site coders) which does not support c & p in IE11. See this link. So I think this means the ball is in IP Board's court?

 

Wow, from Auric attacks to website code all in the space of a few hours and made my first 911 call from my cell phone today too. This has been quite a day.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Altostrata   
Altostrata

I made a change in the template as directed by software support. Hopefully this clears the problems with IE.

 

If you use Internet Explorer, clear your browser cache of SurvivingAntidepressants.org links ONCE. This change should take effect for you.

Share this post


Link to post
Share on other sites
cymbaltawithdrawal5600   
cymbaltawithdrawal5600

An update on the workings of IE is in my thread here. (Link pasting now works too).

 

This post courtesy of IE.

 

(Darn, I wish I had found the answer tho.)

 

You can go ahead and delete all of my posts on this issue.

Share this post


Link to post
Share on other sites
ikam   
ikam

I have a technical problem, I don't get signatures anymore when opening posts...It has been like this for long...switching off and on the browser does not change anything...

Share this post


Link to post
Share on other sites
cymbaltawithdrawal5600   
cymbaltawithdrawal5600

Well, I am not getting them now either. I turned ALL site sigs off and now I have to figure out how to turn them back on. I am sure that is what you did too.

 

Watch this space....

 

Yay!!!! Did not take long. Go to your settings (the little down facing triangle to the right of your username at the top of each page and you'll see this in this area, Ikam:

 

post-1822-0-16923200-1436038043_thumb.jpg

 

Take the check mark out of 'ignore' and you should have them back.

 

Note: you can ignore all sigs or just the book length ones.... a prompt asks you what you prefer. Search this thread for how to turn them off initially..... I get tired of repeating info.

Share this post


Link to post
Share on other sites
cymbaltawithdrawal5600   
cymbaltawithdrawal5600

Gemini,

 

A moderator will have to move your posts to an intro topic for you as they are scattered over several parts of the site. Your earliest post is here (I think) and it was missed as it is not in a place usually used for introductory posts.

 

If you will be patient, someone will help you get straightened out and then you can start posting in your new topic by giving us more information about your situation, your updates and any questions you might have that are particular to your situation. How you will do this is by going to 'your' topic in Introductions, scrolling to the bottom of the page and start typing into the 'reply' box and then hitting 'post' when you are done.

 

You have already been starting new topics in other areas of the site so you know how to do that already. If you find a topic you want to participate in, however, just scroll to the bottom of its last page and start typing as I explained above.

 

You can then continue to read this topic for more information on how to use this site.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Fresh   
Fresh

Hi CW ,  I've stopped receiving email notifications of topics I'm following and messages.  Any suggestions?

 

 

BTW , thanks for teaching me to cut and paste links.  In the beginning it was confusing , and now it's just a drag.

 

:)

Share this post


Link to post
Share on other sites
cymbaltawithdrawal5600   
cymbaltawithdrawal5600

Beside your name at the top of every screen is a downward facing triangle. Click this and click 'content I follow'. At the upper right of the list is a button called 'toggle edit options'. Click this. You will now see, in your list, all the topics you are following, whether or not you are set to receive notifications and who you are following the topic as (mine are set to 'anon'). Remember how to find this list and setting.

 

Next go to 'My Settings' and in the left hand menu choose 'Notification Options'. As you go through the list, checking your options, see if any are not as you wish them to be and change them. There are two columns of preferences, make sure you choose what you want from both. Also, if you have recently changed your email address and did not update it in your profile, guess what? The system is getting bounces to an inactive address. Change it in the appropriate place in your profile.

 

If all the settings are as you wish then save everything and log out. Log back in again and make sure everything has stayed the same. You might want to start following a heavily tracked post and see if you get a notification. If not, try this: uncheck some of the things you are following. There may be an upper limit to the amount of notifications the system can handle for one user and maybe you have exceeded it. You can use the list I told you about in the first paragraph.

 

I have my email program always running in the background and set it to fetch mail every 5 minutes. I get notifications pretty quickly when I have them turned on and set to notify me via email. I have them turned off currently, I just happened to see your post.

 

BTW, when you copy links make sure you get the entire link. Your post in CES devices has a bad link because you left off the 'px' at the end of the first link. The intertubes are really picky about addresses. I commented on it but no one changed it.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Fresh   
Fresh

Thanks CW , I did those things and it's working again.   I'll have to check links when I post them . . . glad you pointed that out.

 

:)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Cdav   
Cdav

I need a little bit of technical support. I'm trying to change my screen name to a happier one now that I'm feeling better, but I can't find how. Is there an option somewhere in settings or somewhere else around, or do I have to make a name change request? 

 

I would appreciate some help, thank you. 

 

Claudia

Share this post


Link to post
Share on other sites
cymbaltawithdrawal5600   
cymbaltawithdrawal5600

Alto is the only one that can change screen names and she has stated that screen names can only be changed if the user picked their real name or something tied to it (and later realized that was not a good choice because of privacy issues) OR if the user was from the now defunct paxil progress site and wanted their name here to match their old pp handle.

 

Any question about screen names can be directed to Alto in a PM.

 

In my opinion, there is nothing wrong about your name and it is your story that is the most important thing about you. The name (at least in my mind) is inextricably woven through it. I am sure that unless my mind turns to mush as I get older I will be able to readily call you to mind as "that nice lady from Mexico that tried ECT for her withdrawal symptoms and reported that it worked".

 

I have been here for going on 3 years. I often wish I had picked an (at least) shorter name and one less weird. (Every time I clear my cookies I have to type out that long name again). If I switched it to 'Happy Face', people viewing the group after a long absence might be thrown for a loop and one of the most important things about membership in this group is lost: a sense of continuity and trust. Things not to be taken lightly.

 

Alto might approve your request (if you make it) but if she does not I hope you can see how a name change has far-reaching consequences for the group.

Share this post


Link to post
Share on other sites
cymbaltawithdrawal5600   
cymbaltawithdrawal5600

Cdav,

 

Please re-read and think about the first paragraph I wrote above. It contains a message for you specifically.

 

If you do decide to ask for a name change, please ask Alto to delete this post.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Cdav   
Cdav

CW, 

 

I reread, it doesn't contain my real name or has anything to do with the paxilprogress site. Actuallly I wanted to put my real name, but like I said, I decided to better stick to the one I already have. 

 

Tnx! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hangingon   
Hangingon

Can't figure out how to update my 'about me' page for drug changes,etc....

I updated signature

Share this post


Link to post
Share on other sites
cymbaltawithdrawal5600   
cymbaltawithdrawal5600

Drug changes go in your signature only, they are not needed anywhere else. You can always make a post and describe everything 'about your meds' and then add a link to it in your sig. We just need the basics, not your entire history. Your sig is what you need to keep updated.

 

In the settings page, about half way down, is a link to edit your 'about me page'. The screenshot shows mine if I ever want to edit it again.....

 

post-1822-0-50902100-1440877407_thumb.jpg

 

You can add or delete your birthday, change your city (did you really think nz11 was really from Eketahuna?) and that is about it.

Share this post


Link to post
Share on other sites
erikjms   
erikjms

Hi!

Not sure if this is a question or a request or both, but I am trying to read the forums this evening on a tablet device for the first time--that I can remember, at least. I don't know if the formatting of the site has changed, but I can barely read it this way because the font is so thin that there is not enough contrast between background and foreground. I cannot read text on a white screen at all because of Tardive Dystonia-related eye pain and extreme photosensitivity,, so I usually invert the colors and enlarge the screen font, but the post font remains thin and compact and very hard to read. The color of signatures is so dim I cannot make out the letters at all.

 

I am using the iCab browser on IOS 8, but it identifies itself as Mobile Safari. I am viewing the regular version of the site, but the mobile version has the same problem. If there are any user-specifiable formatting settings for the forums, I haven't been able to find them yet.

 

Sorry if this is not quite the right place to bring this up. I very much want to be able to use the site this way, but this evening it was all I could do to find this thread. At least I'm still on topic: the Dystonia was Zyprexa's parting gift and now visual accessibility has become personally relevant rather than only abstractly so!

 

Thanks for any help and/or fattening up of the theme font.

Share this post


Link to post
Share on other sites
mammaP   
mammaP

Sorry but I am not very techy at all! I have problems using my tablet but it is better if I choose to use the desktop site rather than the mobile one. I have to desktop for all my browsing by tablet, I can't get along with the apps or whatever it is! 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Demead   
Demead

Is it possible to change your screen name? and if not, can I remove myself and all of my posts?

Share this post


Link to post
Share on other sites
ppppp9   
ppppp9

I want to make some changes to my community stats but it won't allow me to.  How do I do that?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Altostrata   
Altostrata

I don't know what you mean by "community stat." Go to your Setttings -- click on the tiny downward arrow next to your name at the top right of every page -- you'll see what you can change there.

Share this post


Link to post
Share on other sites
ChessieCat   
ChessieCat

×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.